|
|
|
|
|
Kvasinky pro červené víno
Kvasinkový kmen |
Kvasná vlastnost |
Vhodnost/charakteristika |
LALVIN L 2056 Cotes du Rhone |
Kvasinka s vysokou kvasnou účinností, velmi tolerantní na vyšší teploty (do 34°C), optimální teplota 28-30°C, střední potřeba živin. Dávkování: 15- 20 g/hℓ |
Pro silná červená vína bohatá na extrakty, výrazná taninová struktura, hluboce založené víno s velkým skladovým potenciálem. Frankovka, Cabernet Sauvignon, Zweigeltrebe, Rulandské modré, Syrah, Merlot. |
LALVIN RC 212 Bourgorouge |
Plynulé kvašení, vysoká teplotní tolerance, optimální teplota 26-30 °C, pro bohatá červená vína, zesilující svůj druh. Dávkování: 20 - 30 g/hℓ |
Osvědčené pro hebké, jemné Rulandské klasického stylu. Výběr (pozdní) z Rulandu, Rulandské modré, Svatovavřinecké. |
LALVIN BM 45 |
Kvasinka tolerantní na obsah alkoholu, zarovnává obsah taninu skrz zesílené uvolňování Polysacharidů během kvašení, nutná dobré zásobení živinami. Dávkování: 15-20 g/hℓ |
Větší obsah a komplexnost červených vín, výběr Brunello Montalchino. |
LALVIN L 2323 |
Rychlé zakvašení a dobré prokvašení, tolerantní na obsah alkoholu do 15,0%, předchází ztrátám antocyanu. Dávkování: 20-30 g/hℓ |
Hebký taninový profil, ….. úbytek, pro rychle konzumní červená vína, Rulandské modré, Zweigeltrebe, Modrý Portugal. |
LALVIN L AMH |
Zadržované kvašení, pravidelné konečné kvašení, je vhodná vyšší počáteční teplota cca 18°C, optimální teplota 26-28°C. Dávkování: 15-20 g/hℓ |
Dobře vybalancovaná, hebká červená vína při optimální úspoře barviva. Vhodné pro odrůdu Rulandské červené.
| Kvasinky pro červená vína.pdf
|
|
|
|
|
|