Přípravek |
Popis |
Použití |
Dávkování |
Balení |
POLY-KASILAT |
Kaseino-silikatová směs s PVPP, ke korekcím tříslovin a barviva, POLY-KASILAT tvoří při kontaktu s vínem jemné vločky, které dokonale sbírají kal. |
Přidáváte přímo do vína bez předchozího rozpouštění, ca 20 min. mícháte, po 2 - 5 hodinách můžete zfiltrovat. |
15 - 50 g/hl předvyzkoušet! Až 100 g/hl při materiálu poškozeném Botrytisem. |
Kartón: 10 x 0,5kg sáček |
KASILAT |
Kaseino-silikatová směs, pro odstraňování hořkých tónů a zvětralé chuti, stejně tak pachuti po těkavých kyselinkách. KASILAT tvoří jemné vločky => výborný účinek, kompaktní sběr kalu. |
Přídáte přímo do vína bez předběžného rozpouštění, ca. 20 min. mícháte, po 2- 5 hodinách můžete zfiltrovat. |
10 - 60 g/hl předvyzkoušet! |
Kartón: 10 x 1kg sáček |
SILIPUR |
Silikát s aktivním povrchem, pro odstraňování hořkých tónů a zvětralé chuti, stejně tak pachuti po těkavých kyselinkách. KASILAT tvoří jemné vločky => výborný účinek, kompaktní sběr kalu. |
Přídáte přímo do vína bez předběžného rozpouštění, ca. 20 min. mícháte, po 2- 5 hodínách můžete zfiltrovat. |
20 - 30 g/hl předvyzkoušet! |
Kartón: 20 x 1kg sáček Kbelík: 5 kg |
MICROCOL-GRANULE |
Zrnkový Na-Ca-bentonit, vysoce bobtnající, tím vysoce účinný; použitelný ve vínech a moštech chudých na železo. |
Ve 20-ti násobném množství vody předbobtnáte: bentonit přidáváte pomalu za stálého míchání do vody, po 12 hod. stání, odstraníte přebytečnou vodu a suspenzi přidáte za stálého míchání do vína. |
Podle před-vyzkoušení 30-100 g/hl vína 50-200 g/hl moštu |
Kartón: 15 x 1 kg sáček Pytel: 25 kg |
GECOLL SUPRA |
Tekutá želatina, pro čiření moštů nebo vín, v kombinaci s koloidním křemičitanem; pro odstraňování taninů v červených vínech. |
Roztok želatiny přidáváte přímo do moštu či vína, při čiření přidáte nejdříve koloidní křemičitan a po té želatinu vše za stálého míchání, při úpravě tříslovin: přídáte prvně želatinu a pak koloidní křemičitan. |
40-100 ml/hl Poměr během čiření: 1 díl Sil Floc : 1 díl Gecoll Supra |
Kanystr: 22 kg Kartón: 15 x 1,05 kg láhev |
GELATINE EXTRA Nr.1 |
Prášková, za horka rozpustná speciální želatina k harmonizaci plných, mocných červených vín. |
Želatinu rozpustíte za stálého intenzívního míchání ve 40 - 50°C teplé vodě, a následně za stálého míchání přidáte do vína. |
6-10 g/hl červeného vína je poměr při čiření koloidní křemelinou: 5 dílů Sil Floc : 1 díl GELATINE EXTRA Nr.1 |
Kartón: 15 x 1 kg sáček |
KIESELKLAR |
KIESELKLAR ve 30%-ním roztoku k čiření v kombinaci s želatinou. |
KIESELKLAR za stálého míchaní přidáte přímo do moštu či vína. |
20-100 g / hl Poměr s želatinou: 1 díl Sil Floc : 1 díl Gecoll |
Kanystr: 25 kg Kartón: 9 x 1 kg lahev |
ALBUCOLL |
Kapalný slepičí bílek k čiření a k zakulacení červených vín. |
1 kg ABLUCOLL odpovídá 32 slepičím bílkům. Tekutý bílek se přímo bez dalších úprav zamícháte do vína. |
70-110 ml / hl 1 kg ALBUCOLL stačí pro 4 - 6 barikových sudů |
Kartón: 10 x 1 kg sáček |