|
|
|
|
|
Hygiena sklepa
7 dobrých důvodů pro nasazení přípravků TM® ve sklepním hospodářství
- TM® čisticí přípravky snižují povrchové napětí roztoku. Tímto získávají schopnost proniknout i do neprtaných štěrbin a trhlin, odkud odsrtraní veškeré nečistoty. Tyto působí coby živná půda pro mikroorganismy a pouhou vodou či párou se nedají odstranit.
- Vínu škodlivé organismy z nedostatečně očištěných přístrojů kazí mošt a víno. Plíseň způsobuje nepříjemný nádech stařiny, která se absorbuje do vína.
- Kvasinky a plísně tvoří trvalou formu (spory), které přežívají i horkou páru dokonce i o 100° C.
- Jen dobře očištěné povrchy můžou být také účinně sterilizovány - za studena TM® přípravky nebo za horka párou.
- TM® čisticí přípravky nezanechávají za sebou žádné nečistoty, a jsou snadno omývatelné.
- TM® čisticí přípravky bez aktivního chlóru resp. s aktivním kyslíkem jsou šetrné k odpadním vodám. Čisticí přípravky s aktivním chlórem nebo s hydrogensiřičitanem je možné neutralizovat s přípravkem TM® BISTERIL.
- Používání vysoce kvalitních a účinných přípravků od společnosti THONHAUSER se vždy vyplácí, protože pomáhají zabraňovat újmám na kvalitě vína a podporují jejich čistý tón. Při tom jde o souběžné zachování nejvyšší možné čistoty vína za postupů, které jsou ohleduplné k přírodě.
S THONHAUSERovými postupy jste vždy správně.
Hygiena sklepního hospodářství, předpoklad pro víno čistých tónů
Rádi Vám poradíme! Sterilní stáčení, čisté, aseptické láhve samy osobě nestačí. Sklepmistr musí během zpracování zamezit každému negativnímu vlivu na ušlechtilou vinou révu. Víno vstřebává velmi snadno veškeré cizí pachy a chutě. Dejte si záležet na tom, aby každé zařízení, každá hadice, kterou projde víno byly čisté a neutrální na pachy. Také vzduch ve sklepě ve kterém je víno zpracováváno a má s ním kontakt, může ovlivnit záporně kvalitu vína. Pomůžeme Vám odstranit problémy v hygieně a tím 100%-ní jakost Vašich hroznů tak přinést i do lahve.
|
|
|
|
|
|