|
Kvasinky univerzální
Kvasinkový kmen |
Kvasná vlastnost |
Vhodnost/charakteristika |
LALVIN 71 B(“Actiflore primeur”) |
Kvasinka s vysokou kvasnou účinností, velmi tolerantní na teploty (do 34°C), optimální teplota 28 - 30 °C, střední potřeba živin. Dávkování: 15- 20 g/hℓ
|
Pro silná červená vína bohatá na extrakty, výrazná taninová struktura, hluboce založené víno s velkým skladovým potenciálem. Frankovka, Cabernet Sauvignon, Zweigelt, Burgundské modré, Syrah, Merlot. |
LALVIN ICV D 47
|
Plynulé kvašení, vysoká teplotní tolerance, optimální teplota 26 - 30 °C, pro bohatá červená vína, zesilující svůj druh. Dávkování: 15- 20 g/hℓ |
Osvědčené pro hebké, jemné Burgundské klasického stylu. Výběr z Burgundu, Burgundské modré, Svatovavřinecké. |
LALVIN V 1116 (ICV K 1) |
Kvasinka tolerantní na obsah alkoholu, zarovnává obsah taninu skrz zesílené uvolňování Polysacharidů během kvašení, nutná dobré zásobení živinami. Dávkování: 15- 20 g/hℓ |
Větší obsah a komplexnost červených vín, výběr Brunello Montalchino. |
LALVIN QA 23
|
Výborné zakvášení již od 10°C, soutěživý faktro K2, nenáročné na živiny a vysoká tolerancev ůči alkoholu (až 16 obj.%), optimální teplota kvašeníje 15 až 32°C Dávkování: 15- 20 g/hℓ |
Vytváří svěží citrusové aroma (po citronech, grepech), nízká tvorba kyselinek, oxidu siřičitého a sirovodíku. Vhodné pro Saugvinon, Muškát, Zweigtrebe. |
|
|
| Kvasinky pro univerzální použití.pdf
|
|