Sanitace.cz - na úvodní stranu
 
Home->Produkty a služby->Vinařství->Kvašení->Kvasinky - bílé víno

Kvasinky pro bílé víno

Kvasinkový kmen Kvasná vlastnost Vhodnost/charakteristika
LALVIN EC 1118
"Prise de Mousse"

Zesílený kmen kvasinky bezpečný a odolný stresu, vhodný pro výrobu sektů, malá potřeba dusíku. Dávkování: 20 - 30 g/hℓ.

Zvýšená aktivita β-glukozidázy, je podpořen jemný charakter druhu vína, také pro kvašení v barikových sudech.

LALVIN RHST

Konstantní, pomalý průběh kvašení, dbát na dobré zásobení živinami, optimální teplota 13 - 18 °C, dobré vlastnosti při studeném kvašení. Dávkování: 15 - 30 g/h.

Pro elegantní, svému druhu typické Ryzlinky, jemný nádech po růžích a broskvích.

LALVIN CY 3079
Bourgoblanc

Pravidelné ne příliš rychlé kvašení, nutné dostatečné zásobení živinami, optimální teplota 16 - 19 °C, dobrá vlastnost autolýzy a tím ulehčený počátek BSA. Dávkování: 20 - 30 g/h.

Nejlepší burgundské kvasinky, poskytuje vysloveně "krémovité" víno s aromatickou vůní, ověřený pro kvašení v barikových sudech s výstavbou na kvasinky "Sur lie".

LALVIN R2

Kvasinka silně kvasící za studena, zajistit pečlivé dodržování teploty a dobré zásobení živinami, optimální teplota 12 -18 °C. Dávkování: 25 g/h.

Vhodný: Ryzlink, Veltlínské zelené, Sauvignon blanc, druhy s výrazným buketem. Zvýšený extrakt.

ENOFERM SIMI WHITE

Skoro pomalejší průběh kvašení, silně pozmění aroma druhů (exotická ovocná aroma), dávkování: 20 - 25 g/h, optimální teplota 16 - 20 °C.

Použití pro vína typu Cuvéo-parnter, popř. pro přírodní aromatizování neutrálních druhů.

LALVIN W

Rychlé zakvašení, průběh kvašení  1-2 dny, pomalejší než u rychlých kvasinek, optimální teplota 16-20°C, dávkování: 15 20 g/h.

Vhodný: pro elegantní bílá vína s neutrálním aroma. Müller Thurgau, Ryzlink, Veltlínské zelené.

LALVIN EGH2
Pannonia

Silné zakvašení, spolehlivé konečné kvašení, silná a vůči alkoholu rezistentní kvasinka, nepatrná potřeba živin, optimální teplota    16-22 °C.

Pro harmonická vína s vysokým obsahem alkoholu (ne snětlivé), vhodný pro zcela zralé hrozny, predikátní vína.

LALVIN QA 23

Kvasí za nízkých teplot 10 - 18 °C. Je nenáročný na přísun živin.             Dávkování: 15-20 g/h.

Je vhodný pro dosažení čístých svěžích vín s ovocnou příchutí (po citrusech a jabkách).
LALVIN ICV D47
Plynulé kvašení, dobrá teplotní tolerance aktivní zabiják, potřebné nepatrné množství dusíku, optimální teplota 17 - 23 °C.

Zachovává druhový charakter, optimální pro vysoce vyzrálé hrozny, k produkci bilých vín bohatých na extrakty.

ZYMAFLORE VL3 Doporučená kalnost moštů je mezi 70 - 100 NTU, velmi dobré kvašení s nízkou tvorbou oxidu siřičitého a nízkou tvorbou těkavých kyselin; optimální teplota 16 - 22 °C. Podporuje produkci thiolů (citrusy, zimostrázové dřevo, exotické ovoce) a tím ovocité tóny v Sauvignonech.

ZYMAFLORE X5

 

 

 Kvasinky pro bílá vína.pdf

 

 

Kvasinkový kmen s vysokou tvorbou ovocitých tónů  (grepy, tropické ovoce) a květinové vůně, nízké teplota 13 - 18 °C.  Dávkování: 20-30 g/hℓ.

 

Vhodný pro výrobu exkluzivních suchých bílých vín s vysokou intenzitou vůní. Výborné výsledky u odrůd Sauvignon, Rulandské bílé i šedé a Ryzlink rýnský i vlašský

 



 
Sanitace.cz - na úvodní stranu
 Produkty a služby 

 Pivovarnictví a výrobci nápojů
Gastronomie
Vinařství
Hygiena sklepa
Kvašení
Kvasinky - bílé víno
LALVIN EC 1118
LALVIN RHST
LALVIN CY 3079
LALVIN R2
LALVIN W
LALVIN EGH 2
LALVIN QA 23
ENOFERTM SIMI WHITE
Kvasinky - červené víno
Kvasinky univerzální
Mikrooxidace a makrooxidace
Malolaktické kvašení
Úprava moštu
Školení/čiření/stabilizace vín
Technologie pro zpracování vína
Poradenství pro naše zákazníky
Ostatní potravinářské provozy
Překlady a tlumočení
Reference
Aktuální nabídka

 
 







Doporučujeme:

TM® Desana Max
TM® Amical
Výčepní přívěsy
Dochlazovače - kufry
Video - sanitace
 

Novinky e-mailem
Chci se přihlásit
k odběru novinek:




Copyright © 2003-2004 Michal Vostřel. Všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebGet © 2003-2004 IT STUDIO s.r.o.