Přípravek |
Popis |
Použití |
Dávkování |
Balení |
MOST-KASILAT |
Prášková "moštová želatina" na základě želatiny, kaseinu a silikátu pro selektivní odstranění nežádoucích fenolů. |
Přidáváme přímo v suchém stavu sypáním za pomalého, stáleho míchání do moštu. Mícháme ještě asi 5 minut po přidání do moštu. Po 4-8 hodinách odčerpáte vyčiřený mošt. |
20 - 50 g/hl dle odrůdy a ročníku |
Dóza 1 kg |
KPS |
Disiřičitan draselný, krystalický (K2 S2 O5) |
Síření rmutu, moštu a vína. |
10 g/hl odpovídá 50 mg SO2/l, dbejte povoleného max. množství SO2. |
Kartón: 20 x 1 kg sáček |
MICROCOL GRANULE |
Zrnkový Na-Ca-bentonit, vysoce bobtnající, tímto vysoce účinný; použitelný ve vínech či moštech chudých na železo. |
Ve 20-ti násobném množství předbobtnáme: bentonit přidáváme pomalu za stálého míchání do vody, po 12 hod. stání, odstraníme přebytečnou vodu a suspenzi přidáme za stálého míchání do vína. |
Dle předvyzkoušení 30-100 g/hl vína 50-200 g/hl moštu |
Kartón: 15 x 1 kg sáček Pytel: 25 kg |
GECOLL SUPRA |
Tekutá želatina, pro čiření moštů nebo vín, v kombinaci s koloidním křemičitanem; pro odstraňování taninů v červených vínech. |
Roztok želatiny přidáváme přímo do moštu či vína, při čiření přidáme nejdříve koloidní křemičitan a po té želatinu vše za stálého míchání, při úpravě tříslovin: přídáme prvně želatinu a pak koloidní křemičitan. |
40-100 ml/hl poměr při čiření: 1 díl Sil Floc: 1 díl GECOLL SUPRA |
Kanystr: 22 kg Kartón: 15 x 1,05 kg láhev |
KIESELKLAR |
30% -ní koloidní roztok křemičitanu pro čiření v kombinaci se želatinou. |
KIESELKLAR přidáme přímo do moštu či vína a zamícháme. |
20-100 g/hl poměr želatiny ke křemičitanu: 1 díl KIESELKLAR: 1 dílu GECOLL SUPRA |
Kanystr: 25 kg Kartón: 9 x 1 kg láhev |
TANIN VR SUPRA |
Enologický tanin pro stabilizaci červeného barviva při kvašení rmutu. |
Prášek rozptýlíme v teplé vodě jemným zamícháním. |
10-20 g/hl v případě zdravých hroznů jinak 30-60 g/hl |
Kartón: 10 x 1 kg sáček |
KALIUMBI-CARBONAT |
K eliminaci kyselin. |
KHCO3 se přidává k celkovému množství vína; stabilizaci vinného kamene po odstranění kyselin provedeme: ochlazením nebo 3 týdením stáním do filtrace a stáčení. |
0,9 - 1,1 g/l pro vázání 1 ‰ kyseliny vinné |
Kartón: 5 x 1 kg sáček |