|
|
|
|
|
Kontrolní sanitace s přípravkem TM® DESANA
Pro kontrolní čištění a dezinfekci tzv. sanitací do ztracena kádí, tanků a trubek v minipivovarech
1. Proč kontrolní sanitace?
I přes pravidelné sanitování přípravkem TM® CIP 22 může dojít chybou lidského faktoru k usazení se nežádoucích mikroorganismů v některé z částí minipivovarské technologie.
2. Jak kontrolní sanitace?
Jednou za 4 – 8 týdnů provedeme kontrolní sanitaci s 3%-ním roztokem přípravku
TM® DESANA do ztracena
3. Jak lze louh likvidovat?
Roztok TM® DESANA obsahuje KOH a aktivní chlór, který znemožňuje rozmnožování bakteriím v biologických čističkách vod. Proto doporučujeme roztok louhu po použití zachytit v tzv. neutralizačním bazénu a tam podíl obsahu chlóru úplně odstranit a neutralizovat.
Ke každému použitému litru TM® DESANA přidáme 0,2 litru TM® BISTERIL a získáme tím bez chlórový roztok louhu. Ten po té neutralizujeme pomocí přidáním oxidu uhličitého, nebo kyseliny sírové či chlorovodíkové na pH 6,5 až 8,5 .
Přítomnost neutrálního a bezchlórového roztoku TM® DESANA již nevadí biologickým čističkám.
4. Upozornění na možná nebezpečí a tipy na vyšší bezpečnost při práci!
Koncentrovaný přípravek TM® DESANA je žíravinou ve smyslu platných předpisů a leptá pokožku a oči. Při práci s
TM® DESANA je nutné používat ochranný oblek, gumové rukavice, ochranné brýle.
Při zasažení pokožky koncentrátem okamžitě opláchnout vodou. Nikdy nesměšovat s kyselinami !!
Vzniká nebezpečí uvolnění se plynného chlóru. V případě vzniku volného chlóru okamžitě zajistěte přísun čerstvého vzduchu nebo opusťte uzavřené prostory.
5. Výhody kontrolní sanitace s TM® DESANA
S přípravek TM® DESANA okamžitě indikuje hygienicky problematická místa při výrobě piva
- získáváte okamžitou kontrolu nad hygienickou úrovní vaší technologie.
- získáte časovou výhodu k odstranění zjištěných nedostatků.
- velmi účinná prevence ve výrobě piva
- optimalizace nákladů na kontrolu účinosti hygienyckých procesů (mikrobiologický rozbor trvá až 1 týden a stojí 1000,00 – 1 500,00 Kč)
|
|
|
|
|
|